WAMPEX VLEDDER 2020

Top 10 uitslagenlijst

NR
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

GROEP
De Samenwerking bv
Off The Roadtrippers
Jagermeistertje Boijl
Autobedrijf Ouwerkerk 1
Nidan-Harado
Autobedrijf Ouwerkerk 2
Roelofs Groep I
Diving Dipsticks
Survivalrun Havelte
Amateurs

PLAATS
Elsloo
Boijl
Boijl
Boijl
Westerbork
Boijl
Den Ham
Oosterwolde
Havelte
Kallenkote

TIJD
08:40
08:51
09:16
09:43
09:52
09:55
10:38
10:39
11:06
11:10

Winnaar 31e Wampex Vledder

De 31e Wampex Vledder is dit jaar gewonnen door de Samenwerking BV uit Elsloo. Zij hadden een totaaltijd van 8.40 uur. Nummer twee is Off the Roadtripper met een totaaltijd van 8.51 uur. Nummer drie is Jgermeistertje Boyl in een totaaltijd van 9.16 uur.

Bijzondere tocht

De Wampex Vledder vierde dit jaar zijn 31e editie. Een bijzondere en emotionele Wampex. De eerste Wampex zonder Anne Kemkers. Wij hebben gemeend dat de route moest lopen langs de plek waar Anne is overleden. Dit jaar was het een tocht van ongeveer 32 km. De weersomstandigheden waren ideaal, want het was droog en helder en rond het vriespunt. Ondanks de ideale omstandigheden was het een pittige tocht. En de zwaarte zat hem in de lengte van de tocht gecombineerd met de routes en de soms pittige opdrachten. Er waren dertig routes die gevolgd moesten worden en deze waren zeer divers.

Sommige routes waren lastig op te lossen en daardoor kwamen veel groepen aan het dwalen en hebben ze meer kilometers gemaakt dan nodig was. Wat ons opviel was dat wij als organisatie in vergelijking met vorige edities weinig groepen op de juiste route moesten zetten. Het bleek dat de teams zelf hun weg goed wisten te vinden. Er zijn teams die meer dan 40 kilometer hebben afgelegd en dat maakt deze Wampex natuurlijk ook zwaar. In de Papa Zoeloe route (Anne zijn route) hadden wij twee letters staan. Bij deze route moest het team zich splitsen. Deed men dat niet dan misten zij een letter. Er waren 17 letters te verdienen, maar er waren weinig teams die alle letters hadden bemachtigd.

Ook dit jaar heeft de opdrachtencommissie weer mooie opdrachten bedacht. De zwaarste en moeilijkste opdrachten waren die bij post 2, 9 en 10. Bij post 2 lag de zwaarte in het feit dat je door een buis omhoog moest klimmen. Bij post 9 moest men over het touw en net en bij post 10 via een touw over het water naar een eiland en vervolgens weer via een pittige hindernisbaan terug. Er waren twee posten bij waar men bonustijd kon verdienen en dat was bij 6 en post 4. Met name post 4, het oplossen van de puzzel (balk met de band) was lastig. Er waren 16 teams die dit voor elkaar hebben gekregen en deze werden dan ook beloond met 30 minuten bonustijd.

 

Reportage

RTV Drenthe