WAMPEX VLEDDER 2019

Top 10 uitslagenlijst

NR
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

GROEP
Error Inside
Autobedrijf Ouwerkerk 1
De Samenwerking bv
Centraal Vledder
Onepex
De Jagers
Van alles wat
Roelofs Groep II
De Amateurs
Jagermeisterje Boijl

PLAATS
Vledder
Boijl
Elsloo
Vledder
Emmen
Ruinerwold
Hoogeveen
Den Ham
Kallenkote
Boijl

TIJD
07:34
07:35
07:45
08:38
08:49
08:55
08:57
08:59
09:05
09:31

De tocht

De Wampex Vledder vierde dit jaar zijn 30e verjaardag. Ook dit jaar was het een tocht van ongeveer 30 km. De weersomstandigheden waren ideaal, want het was overwegend droog en niet koud. Ondanks de ideale omstandigheden was het een lastige tocht. De moeilijkheid zat hem dit jaar in de hoeveelheid routes. Uit de vorige 29 edities waren routes gehaald, dus waren er 29 routes. Een aantal van deze hebben we aangepast en gemoderniseerd. Hierdoor werd het wel een afwisselende en gevarieerde Wampex.

Uit hoe er gelopen is, bleek dat alle routes goed waren op te lossen. Volgens de deelnemers waren de meest lastige routes de Oleaat, de triominos smiley route. Bij de Oleaat zat hem de moeilijkheid op het eind. Waar is het eind, waar begint de volgende route de Amstel Gold race? Bij de triominos smiley route zat hem de moeilijkheid ook in de overgang van de vorige route en deze route. Eindig je bij de vorige route verkeerd, dan begin je bij de smiley verkeerd en ga je de fout in. Ook moest je bij deze route bij een rode reflector een kompasstand instellen, wat velen niet op de juiste manier uitvoerden. Er zijn toch nog veel Wampex lopers die niet nauwkeurig genoeg zijn bij het op kompas lopen.

Ook dit jaar heeft de opdrachtencommissie weer mooie opdrachten bedacht. De zwaarste en moeilijkste opdrachten waren die bij post 6 waar 4 personen in een touw gingen klimmen en op een knop moesten drukken en bij post 4 waar men via brandweer slangen over een sloot moesten. En ook dit jaar waren er weer een aantal natte pakken. Zelfs bij het mooie onderdeel kano varen. Het in en uitstappen ging niet altijd goed. Bij het kanovaren gingen ze onder een duiker door waar ze een letter konden vinden.

Wij kunnen terug kijken op een geslaagde 30e Wampex. Volgend jaar organiseren wij de 31e Wampex Vledder voor jullie. Ondanks dat er alweer diverse ideeen borrelen weten we nog niet op welke manier we dit gaan doen, maar we hopen natuurlijk wel dat jullie daar allemaal bij aanwezig zijn. Jullie krijgen hiervoor weer tijdig een inschrijfformulier toegestuurd.

 

Video reportage

door Andries Ophof

Video reportage

door Tijn Betten

Foto’s gemaakt door Tijn Betten en Henk Brunink