De Wampex Vledder 11 januari 2019.

Er is een video rapportage gemaakt van deze editie door Andries Ophof Klik hier….

Daarnaast heeft Tijn Betten de volgende video rapportage gemaakt:Klik hier….

Foto’s gemaakt door Tijn Betten en Henk Brunink.

 

Jubileum editie!!! 30e Wampex Vledder

Winnaar
De 30e Wampex Vledder is dit jaar gewonnen door Error Inside uit Vledder. Zij hadden een totaaltijd van 7.34 uur. Nummer twee is Autobedrijf Ouwerkerk uit Boyl met een totaaltijd van 7.35 uur. Nummer drie is De Samenwerking BV uit Elsloo in een totaaltijd van 7.45 uur. De beker zal binnenkort worden uitgereikt aan het winnende team Error Inside.

De tocht
De Wampex Vledder vierde dit jaar zijn 30e verjaardag. Ook dit jaar was het een tocht van ongeveer 30 km. De weersomstandigheden waren ideaal, want het was overwegend droog en niet koud. Ondanks de ideale omstandigheden was het een lastige tocht. De moeilijkheid zat hem dit jaar in de hoeveelheid routes. Uit de vorige 29 edities waren routes gehaald, dus waren er 29 routes. Een aantal van deze hebben we aangepast en gemoderniseerd. Hierdoor werd het wel een afwisselende en gevarieerde Wampex.

Uit hoe er gelopen is, bleek dat alle routes goed waren op te lossen. Volgens de deelnemers waren de meest lastige routes de Oleaat, de triominos smiley route. Bij de Oleaat zat hem de moeilijkheid op het eind. Waar is het eind, waar begint de volgende route de Amstel Gold race? Bij de triominos smiley route zat hem de moeilijkheid ook in de overgang van de vorige route en deze route. Eindig je bij de vorige route verkeerd, dan begin je bij de smiley verkeerd en ga je de fout in. Ook moest je bij deze route bij een rode reflector een kompasstand instellen, wat velen niet op de juiste manier uitvoerden. Er zijn toch nog veel Wampex lopers die niet nauwkeurig genoeg zijn bij het op kompas lopen.

Ook dit jaar heeft de opdrachtencommissie weer mooie opdrachten bedacht. De zwaarste en moeilijkste opdrachten waren die bij post 6 waar 4 personen in een touw gingen klimmen en op een knop moesten drukken en bij post 4 waar men via brandweer slangen over een sloot moesten. En ook dit jaar waren er weer een aantal natte pakken. Zelfs bij het mooie onderdeel kano varen. Het in en uitstappen ging niet altijd goed. Bij het kanovaren gingen ze onder een duiker door waar ze een letter konden vinden.

Wij kunnen terug kijken op een geslaagde 30e Wampex. Volgend jaar organiseren wij de 31e Wampex Vledder voor jullie. Ondanks dat er alweer diverse ideeen borrelen weten we nog niet op welke manier we dit gaan doen, maar we hopen natuurlijk wel dat jullie daar allemaal bij aanwezig zijn. Jullie krijgen hiervoor weer tijdig een inschrijfformulier toegestuurd.

Deelname Wampex Vledder
Wil je een keer meedoen aan dit evenement dan kun je je met een team van 5 of 6 personen (vanaf 17 jaar) aanmelden. Momenteel hebben we al een wachtlijst voor de Wampex 2020, maar je kunt je altijd aanmelden voor een plaatsje op deze wachtlijst. Elk jaar kunnen we een aantal nieuwe teams plaatsen, dus wie weet.