WAMPEX VLEDDER 2017

Top 10 uitslagenlijst

NR
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

GROEP
Truck Service Friesland
Diving Dipsticks
De Amateurs
Roelofs Groep II
De Jagers
Autobedrijf Ouwerkerk
Witteveen + Bos
Roelofs Groep I
Centraal Vledder
Gemeente Assen

PLAATS
Elsloo
Oosterwolde
Kallenkote
Den Ham
Ruinerwold
Boijl
Vledder
Den Ham
Vledder
Assen

TIJD
12:10
12:22
12:24
12:42
12:46
12:51
13:12
13:18
13:27
13:28

De 28e Wampex Vledder is dit jaar net als vorig jaar gewonnen door Truck Service Friesland. Zij hadden een totaaltijd van 12.10 uur. Nummer twee waren de Diving Dipsticks met een totaaltijd van 12.22 uur. De Amatuers zijn nummer drie geworden in een totaaltijd van 12.24 uur. De beker zal binnenkort worden uitgereikt aan het winnende team Truck Service Friesland.

De 28e Wampex Vledder was een zware tocht. Het terrein was op sommige plekken enorm blubberig. De regen en sneeuw van de dag voor de Wampex was hier de oorzaak van. Dit jaar hebben we ervoor gekozen dat de deelnemers niet alleen de route lopend moesten afleggen, maar ook een gedeelte fietsend. Met name het fietsgedeelte vonden vele deelnemers zwaar. Door de regen en sneeuwval kun je wel nagaan hoe een bospad eruitziet als er ruimschoots 500 fietsers over zijn gegaan. Ondanks 28 jaar ervaring hebben we dit als organisatie wellicht toch enigszins onderschat.

De verschillende routes in het routeboekje waren weer gevarieerd. Er zaten deze keer ook een aantal nieuwe routes in. De een wat gemakkelijker dan de ander. De Breukenroute riep nogal wat discussies op. Deze route moest je lezen zoals je een rotonde moet nemen. Redenatie was, je zit op de fiets en bent verkeersdeelnemer. Sommigen vonden de Dominoroute toch lastig, dit kwam soms omdat men het Dominospel niet goed kende. Nieuw was de Smakenroute, aan de bomen voor de kruisingen en splitsingen hingen drinkflesjes met diverse smaken. Door hieraan met je vingers te voelen en te proeven moest je de route bepalen. En natuurlijk zat er weer het nodige kompaswerk in. Met name de Woestijnroute door de Kale Duinen was leuk, heuveltje op en heuveltje af. Al 28 jaar zit de Striproute er in en helaas zat er dit jaar voor de B route een foutje in. Veel teams kwamen hier dan ook niet goed uit. Wij hebben dit in het laatst nog proberen te herstellen door er een bordje met dit is geen pad in te zetten. Maar helaas hebben veel teams hier tijd verloren. Wij hebben dit niet kunnen compenseren, omdat je niet precies weet welke teams hier echt veel nadeel van hebben gehad. Verder leverden de routes niet echte grote problemen op. Wat voor de een gemakkelijk is, is voor de ander moeilijk en zo is het andersom natuurlijk ook.

De opdrachtencommissie heeft weer voor mooie opdrachten gezorgd. De opdracht bij post 5 was zwaar en zo werd het ook door de lopers ervaren. Het tokkelen bij opdracht 9 vonden veel deelnemers een leuke opdracht. Ondanks de voorbeelden (platte knoop) bij de start vond men de opdracht bij post 10 toch heel lastig. Bij post 11 moest de fiets mee over een wandrek, doordat er maar 4 fietsen over hoefden kon men elkaar hier dus helpen. Bij opdracht 1 en opdracht 8 kon men bonusminuten verdienen. Bij opdracht 1 moest je een parcours op de fiets zo snel mogelijk afleggen. De snelste 10 kregen 15 minuten bonustijd. Van 11 tot 20 kregen 10 minuten en van 21 tot 30 kregen 5 minuten. Bij opdracht 8 kreeg men bonustijd door de tennisballen in de gaten te schieten.

Reportage

RTV Drenthe

Video reportage

RegioMeppel.nl