WAMPEX VLEDDER 2016

Top 10 uitslagenlijst

NR
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

GROEP
Truck Service Friesland
Onepex
Jagermeisterje Boyl
Wâldmagic
Amateurs
Roelofs Groep I
Error Inside
Ad Fun’dum
Nidan-Harado
Ajeto

PLAATS
Elsloo
Emmen
Boijl
Oentsjerk
Kallenkote
Den Ham
Vledder
Emmeloord
Westerbork
Boijl

TIJD
07:35
07:47
08:09
08:22
08:24
08:44
08:46
08:55
09:10
09:13

De 27e Wampex Vledder is dit jaar gewonnen door Truck Service Friesland. Zij hebben gewonnen met een totaaltijd van 7.35 uur. Nummer twee is geworden het team Onepex met een totaaltijd van 7.47 uur. Nummer drie is geworden Jagermeistertje Boyl met een totaaltijd van 8.09 uur. De beker zal binnenkort worden uitgereikt aan het winnende team Truck Service Friesland. Omdat vorig jaar de Wampex bokaal voor de 3e keer is uitgereikt aan Y&S sport, wordt er dit jaar een nieuwe bokaal uitgereikt aan de winnaars.

De 27e Wampex Vledder was een zware tocht. De tocht van bijna 30 km was enorm blubberig. De vele regen, ijzel en later ook nog de sneeuw zorgden ervoor dat de route heel erg nat was. Voor de lopers was dit zwaar, maar ook voor de organisatie. Door de nattigheid en de modder viel het niet altijd mee om de opdrachten op te bouwen. De bouwlanden in een route maken het vaak zwaar, daarom was het maar goed dat er dit jaar niet veel van deze bouwlanden in de route zaten. De bospaden waren nat en daardoor erg glad, waardoor het zwaar en moeilijk lopen was. Al met al een aanslag op de spieren. Verder zaten er weer gevarieerde routes in, de n wat gemakkelijker dan de ander.

Dit jaar heeft de opdrachten commissie weer voor mooie en gevarieerde opdrachten gezorgd. De opdracht bij post 3 (met haken over een staalkabel) was zwaar en zo werd het ook door de lopers ervaren. De opdracht bij post 10 werd door velen als zwaar ervaren. Dit was een lange opdracht waarbij je verschillende hindernissen moest nemen. Bij opdracht 6 waarmee met golfballen uit de meegebrachte pvc buis geschoten moest worden kon men bonus minuten veroveren, evenals bij post 9 waar precies 7,5 liter water moest worden overgebracht naar een emmer.

Verder kon men bij twee opdrachten letters bemachtigen. Dit was bij post 2 waar de letter onder tegen de duiker was geplaatst en bij post 4 waar n deelnemer van de groep halverwege omhoog moest klimmen om een letter op te halen. Bij post 7 moest in de bomen een kompas stand worden bemachtigd, die men later in de route weer nodig had.

De verschillende routes waren dit jaar zeer gevarieerd. Natuurlijk zat er weer het nodige kompas werk in. Velen gaan hier toch wel heel gemakkelijk mee om. Dit bleek wel bij de kralenroute, waarbij in deze route het kompas moest worden ingesteld. Dit werd wel gedaan, maar velen gingen toch het pad volgen in plaats van dat men de doorsteek ging maken, die de kompas stand aangaf. Dit betekend dat je niet goed uit komt en verkeerd met de volgende route begint. En dit was ook niet de gemakkelijkste route, de “Wampex Route”. Velen hadden hier grote problemen mee en we hebben veel groepen weer op de juiste route moeten zetten. Achteraf hadden wij bij deze route misschien wat meer tekst en uitleg moeten geven. Verder leverden de routes weinig problemen op. Bij de filmroute moest men bij de start even goed opletten. De volg de hond route was ook goed te doen, ondanks dat de hond soms moeilijk te zien was.

Al met al werd deze Wampex door velen als een zware tocht bestempeld. Zoals al eerder aangegeven heeft de vele regen, ijzel en sneeuw er voor gezorgd dat de ondergrond een modderpoel werd. Een Wampex is en blijft ook een prestatietocht waar afzien ook bij hoort. Gelukkig kunnen we terug kijken op een geslaagde Wampex Vledder.