Wampex 2020

Winnaar 31e Wampex Vledder
De 31e Wampex Vledder is dit jaar gewonnen door de Samenwerking BV uit Elsloo. Zij hadden een totaaltijd van 8.40 uur. Nummer twee is Off the Roadtripper met een totaaltijd van 8.51 uur. Nummer drie is Jgermeistertje Boyl in een totaaltijd van 9.16 uur. De beker zal binnenkort worden uitgereikt aan het winnende team de Samenwerking BV.

Bijzondere tocht
De Wampex Vledder vierde dit jaar zijn 31e editie. Een bijzondere en emotionele Wampex. De eerste Wampex zonder Anne Kemkers. Wij hebben gemeend dat de route moest lopen langs de plek waar Anne is overleden. Dit jaar was het een tocht van ongeveer 32 km. De weersomstandigheden waren ideaal, want het was droog en helder en rond het vriespunt. Ondanks de ideale omstandigheden was het een pittige tocht. En de zwaarte zat hem in de lengte van de tocht gecombineerd met de routes en de soms pittige opdrachten. Er waren dertig routes die gevolgd moesten worden en deze waren zeer divers.

Sommige routes waren lastig op te lossen en daardoor kwamen veel groepen aan het dwalen en hebben ze meer kilometers gemaakt dan nodig was. Wat ons opviel was dat wij als organisatie in vergelijking met vorige edities weinig groepen op de juiste route moesten zetten. Het bleek dat de teams zelf hun weg goed wisten te vinden. Er zijn teams die meer dan 40 kilometer hebben afgelegd en dat maakt deze Wampex natuurlijk ook zwaar. In de Papa Zoeloe route (Anne zijn route) hadden wij twee letters staan. Bij deze route moest het team zich splitsen. Deed men dat niet dan misten zij een letter. Er waren 17 letters te verdienen, maar er waren weinig teams die alle letters hadden bemachtigd.

Ook dit jaar heeft de opdrachtencommissie weer mooie opdrachten bedacht. De zwaarste en moeilijkste opdrachten waren die bij post 2, 9 en 10. Bij post 2 lag de zwaarte in het feit dat je door een buis omhoog moest klimmen. Bij post 9 moest men over het touw en net en bij post 10 via een touw over het water naar een eiland en vervolgens weer via een pittige hindernisbaan terug. Er waren twee posten bij waar men bonustijd kon verdienen en dat was bij 6 en post 4. Met name post 4, het oplossen van de puzzel (balk met de band) was lastig. Er waren 16 teams die dit voor elkaar hebben gekregen en deze werden dan ook beloond met 30 minuten bonustijd.

Wij kijken terug op een geslaagde 31e Wampex. Volgend jaar organiseren wij de 32e Wampex Vledder voor jullie. Ondanks dat er alweer diverse ideen borrelen weten we nog niet op welke manier we dit gaan doen, maar we hopen natuurlijk wel dat jullie daar allemaal bij aanwezig zijn. Jullie krijgen hiervoor weer tijdig een inschrijfformulier toegestuurd.

Tot slot
Tot slot willen wij toch nog even het volgende kwijt. We hebben tijdens de Wampex geconstateerd dat er tijdens de tocht sommige kruidenpotjes waren losgesneden van de palen en er letters waren omver geschopt. Onze conclusie is dat dit gebeurd door deelnemers, omdat dit op plaatsen was waar verder niemand komt. Wij verwachten sportieve deelnemers en hopen dat men zich ook zo gedraagt.

 


Artikel Steenwijkercourant